klikklik!

Sunday, June 16, 2013

Ulangtahun ke 24.

Tahun ni merupakan tahun yang 'extra' manis sebab ulangtahun ke 24 yang tidak diduga. It was 8th of june 2013 and i wasn't paying any attention to my upcoming birthday (it was on 10th of june btw) but my awesome supporters been counting the days. Jadi nak taknak bila baca tweet dorang baru teringat 'Oh harijadi dah nak dekat' tapi tu je lah. Tak terfikir nak buat sambutan ke apa... 

I was busy with One Forteen at the gym langsung tak perasan dorang being sneaky and weird that day so memang tak expect dorang planning to do a surprise birthday party for me. (NGAWWWWH)

At the gym! 
Abaikan muka penat/selebet/jerawat/ruam. XD

Planning asal Gym, kemudian balik rumah makjiah untuk sesi latihan seperti biasa. I was too tired i think i fell asleep for a bit, Izzue sampai je terus practice, practice tak sampai 20 minit si One dan Izzue cakap dia lapar. Okay, Itu sangat pelik. 

Forteenagers and Friends, Feeerfect!

Tiba je di Rumah Makjiah, mereka yang awesome di atas ni ambushed saya! menyanyikan lagu Hari Jadi dengan penuh semangat! (NGAWHHHH!) SWEEETTTTT! klik link bawah kalau nak tengok video! :)





 Macam biasa sesi yang paling seronok buat Birthday Boy mestilah masa unwrapping the gifts.
At first dapat banyak Mugs, well i have history with mugs. Selalunya masa
harijadi ramai berikan saya Mug, Especially dari Adik saya Ima Shariza. HAHA! tapi syukur. better than nothing aite? So lepas dapat mug and awesome perfumes from my sister and Forteen  mestilah rasa bangga dan gembira sampai ke bulan. Serius, rasa 'Untung' gila! jadi permainan mereka bermula masa dorang suruh saya buka balutan sekotak hadiah yang 'berat tapi tak berapa nak berat' terdapat lebih 30 balutan kalau tak silap. Dengan sabar saya buka dengan expectation its gonna a mug or a perfume. after 6 minutes or so buka balutan sekali nampak logo yang tidak saya expect! Jantung terhenti buat beberapa saat. And i was so overwhelmed i couldnt hold back the tears! LOLOLOLOL~

Dapat apa sampai jadi macam ni? o.0
Iphone 5 yang rare! Just to let you guys i was using Iphone 
4s so to get an Iphone 5 is like perfect! haha.


Pemberian dari Makjiah dan Keluarga. :')

Actually that is not the only thing that touched me deep, Its something else,
 Tapi tidak sesuai untuk diceritakan disini. I'm blessed! 
To me...life is all about appreciating the little things, God may challenge you by embedding
some weaknesses in you but He gives many great things in return. Life is always fair.
 Alhamdulillah, Syukur.




Tq so much for the presents!truly i am touched and humbled by your kindness and Tender, Loving, Care! 24 tahun di dunia ni memang banyak pengalaman yang menakjubkan. And one of em is definitely knowing people like you guys! last but not least enjoy the emotional video below! thank you for reading! :)




19 comments:

cikghah said...

Kesian abg ariz kena unwrapped 30 balutan. I watched that video and it was touched! Happy birthday :-)

Edzlin said...

Sangat-sangat sweet. Happy Belated Birthday Ariz. Moga terus berjaya dalam hidup.

Puteri Eyna said...

so sweet la korang...
hepy belated bezday ye saiful ridzuan..sabar je kan bukak pmbalut tuh,, tp berbaloi...
btw,, kat skolah dulu sy slalu la jugak kenakan mmbe balut byk2 camnih...hihi...

Cik Nur™ said...

Perghh....! iPhone 5....?? wajiblah sampai terkedukann...!

wow..!! memag extra sweet la Arizz..!!

Anyway, Happy belated Birthday buat Ariz..Nur xde hadiah nak beri melainkan hanya doa moga Ariz dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki dan berjaya dalam karier...!

Senyum selalu dan ceria2 sokmo yea..!

Dyla Zainal said...

When you feel touched, it means that you can feel their sincerity & kindness...you are blessed that you received such a great love from people around you...treasure it as long as you can..

Amira Yasmin said...

Wow. Untung3x :D

heeleyndaiden said...

happy belated birthday ariz....hope u always being happy and humble..

heeleyndaiden said...

happy besday ariz!!! always being happy and being yourself...keep being humble and kind..love u always..

Shaliya Aliya said...

its nice abanggg ariz . bestnya kalau dapat suprise macam tu . dpt iphone 5 lagi ....

An-Nur said...

bro..forteen ada email x for any comment or suggestion??

An-Nur said...

no need to approve this comment ya... i am an observer of forteen... and want to tell something about forteen.. need your/forteen's email...

Adawiyah Fauzi said...

so touched...
wahhh... iPhone 5... awesome... untunglaahhh~~ haha :D

♥ HanaHyun ♥ said...

same age :-)

siti zakirah said...

untongla awak

Syafie eisya said...

kesiannya kena bukak banyak2 wraps ..but it's berbaloi kan .. so good luck Ariz in ur life . btw why u used Ariz? not Saiful?

womiok said...

I jz cn say "WOW.."
U r lucky 2 hve them :)

Azizah Shafiqah said...

happy belated birthday! have a blast :)

Azizah Shafiqah said...

happy belated birthday! have a blast :)

siti nor aishah bte m.r said...

Assalamualaikum. Hey there! a true fan from Singapore here. I just want you to know i really loves Forteen's songs and to tell you that you have a great voice.

I pray that this amazing band is always successful and Selamat Hari Raya:)